22 september 2021 12:00 - 13:30

Webinar receptieve muziektherapie

Wat: Webinar receptieve muziektherapie door Meertine Laansma & Clare Macfarlane 

Wanneer: Woensdag 15 september en woensdag 22 september om 12:00 - 13:30 uur

Waar: Online via Zoom

Kosten: €50,- p.p.  |  Voor studenten €35,- p.p.

Inschrijven via de website

Accreditatie door Register Vaktherapie is nog in aanvraag

Over de webinar

Receptieve muziektherapie heeft een vaste plaats verworven in het repertoire van de muziektherapeut (Grocke & Wigram, 2007). Desondanks heeft het gebruik ervan in de afgelopen jaren beperkt aandacht gekregen. Tegelijkertijd hebben muziekpsychologen een toenemende interesse getoond in de manier waarop muziek in de hersenen wordt verwerkt en de rol die muziek speelt bij stemming- en emotieregulatie.

In dit webinar belichten we verschillende perspectieven op de muzikale luisterervaring én de manier waarop dit verklaard kan worden. De docenten schetsen uiteenlopende mogelijkheden en verklaringsmodellen, en lichten recente ontwikkelingen aangaande het gebruik van muziek luisteren in zowel klinische al non klinische settings toe.

Het gebruik van gezond en ongezond muziek luisteren, de muziekrelatie van de cliënt en de consequenties voor de behandeling van diverse stoornissen, worden belicht vanuit muziekperceptie en vanuit het cognitief en emotioneel functioneren. Deze informatie kan vanuit een interdisciplinaire benadering waardevolle kennis opleveren voor de (klinische) praktijk en in onderzoek.

Website

https://hetnim.nl/receptieve-muziektherapie/