22 april 2022

Symposium Vaktherapie voor mensen met LVB

Wat: Symposium 'Van kwetsbaar naar weerbaar' vaktherapie voor mensen met (licht) verstandelijke beperking

Wanneer: Vrijdag 22 en zaterdag 23 april 

Waar: Zuyd Hogeschool en Vila Eikhold te Heerlen

Kosten: Deelname en overnachtingen en volpension €345,- voor leden en studenten | €285,- bij inschrijving vóór 25 februari

Accreditatie voor 15 punten in aanvraag

Uitgebreide informatie in deze folder

Wist je dat 15% van onze bevolking een verstandelijke beperking heeft of zwakbegaafd is. Het is dan ook niet gek dat we deze doelgroep binnen ons werk als zorgprofessional tegenkomen. 

Wij willen je uitnodigen voor het symposium Kwetsbaar naar weerbaar vaktherapie voor mensen met een licht verstandelijke beperking van 22 & 23 april. Hier verzorgen we twee dagen lang, een volledig programma gericht op de laatste ontwikkelingen, methodieken en werkwijzen binnen vaktherapie voor deze unieke doelgroep.

Programma

We hebben met zorg een tweedaags programma samengesteld. De eerste dag staat in het teken van onderzoek en systemisch werken en op de  tweede dag ligt de nadruk op afstemming en regulatie.

Zo zijn er lezingen van Xavier Moonen, bijzonder lector ‘inclusie van mensen met een verstandelijke beperking’ en KenVak. Maar ook over emotioneel ontwikkelingsniveau, affectregulatie, beweging als houvast (EBL) en sensorische integratie.

Verspreid over de twee dagen zijn er ook 16 workshops, allemaal specifiek gericht op vaktherapie.  Enkele voorbeelden  muziek therapie gerelateerde workshops zijn: Muziek werkt zo!, Muziek en systeem, Muziek interventie en stressregulatie, Muziek en LVB, Muziektherapie en prikkelverwerking.

Wie zijn wij?

Wij zijn als werkveldgroep actief sinds 2014 en zetten ons in voor beeldende therapeuten die werken met mensen met een (licht) verstandelijk beperking. In 2017 hebben we voor alle vaktherapeuten een symposium georganiseerd over ‘Emotionele ontwikkeling en trauma’ en in het voorjaar hebben we een online studie avond over rouw en verlies gegeven. 

Vanuit de NVBT hebben we vaker tweedaagse symposia verzorgt. Bekijk hier de sfeerimpressie van symposium ‘Werkvormen’ en ‘Methodieken’. 

In samenwerking met Koraal en Zuyd Hogeschool, vindt het symposium plaats op Zuyd Hogeschool te Heerlen. Zij hebben deze unieke locatie voor ons ter beschikking gesteld. Bij Natuurhuis Eikhold bieden we het avondprogramma en de mogelijkheid om kosteloos te overnachten in een tweepersoonskamer. Dit is de ultieme gelegenheid om te netwerken.

Inschrijving

Inschrijven en de inschrijfkosten voor leden van de FVB bedragen € 345,-, incl. overnachten & vol pension. Schrijf je je in voor 25 februari,dan profiteer je van de vroegboekkorting en betaal je maar € 285,-

Tot slot worden voor dit symposium 15 accreditatiepunten aangevraagd bij het Register Vaktherapie!

En hou de laatste ontwikkelingen in gaten op onze website, facebook en Linkedin 

De vorige symposia waren allen uitverkocht! Dus wees er snel bij!

Website

https://issuu.com/werkveldgroeplvb/docs/folder_symposium_kwetsbaar_naar_weerbaar