Leiddraad - Verantwoord opschalen vaktherapie tijdens de COVID-19 crisis

27 mei 2020

De FVB heeft een document opgesteld als leiddraad voor verantwoord opschalen in het vaktherapeutisch werken.

Dit document is in nauwe samenwerking tussen de bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) aangesloten verenigingen tot stand gekomen. Het document is uitgewerkt door de Commissie Vrijgevestigde Vaktherapeuten in opdracht van het bestuur van de FVB. In deze commissie hebben vaktherapeuten van alle 7 vaktherapeutische disciplines zitting.

Het is een antwoord op de vele vragen die op dit moment leven bij vaktherapeuten over het opschalen van hun werkzaamheden met face-to-face behandelingen. Dit geldt voor zowel de vrijgevestigde vaktherapeuten als de vaktherapeuten die in dienst zijn bij een (zorg)organisatie. Vaktherapeuten werkzaam binnen instellingen zijn namelijk vaak in zelfsturende teams verantwoordelijk voor het inrichten van de zorghervatting. Dit protocol is gelieerd aan de richtlijn GGZ en Corona.

Met dit triage stappenplan willen we de vaktherapeutische zorg in Nederland op een veilige en verantwoorde wijze opschalen met face-to-face behandelingen. Gedurende het verdere verloop van de COVID-19 crisis zal deze commissie indien nodig de laatste inzichten verwerken in dit document en vaktherapeuten hiervan op de hoogte stellen.

Dit document is een leidraad, een advies ter ondersteuning van de professionele afweging. De commissie beoogt met deze leidraad een werkzame oplossing te hebben gegeven om de zorgplicht vorm te geven. Ten einde de reguliere vaktherapeutische zorg weer gefaseerd en verantwoord te hervatten.

Lees verder in het document.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht