Studentenmagazine Editie 2020

Nieuwe editie studentenmagazine is uit! 

Met als actueel thema: "Een pandemie, en nu?" 

Laat je inspireren door interviews met muziektherapeuten, studenten, pas afgestudeerden en artikelen over het muziektherapeutisch werken binnen de coronamaatregelen. 

Download hier het Studentenmagazine 2020.


Studentenmagazine Editie 2019

Muziek in de zorg

Het thema dat centraal staat in deze editie van het Studentenmagazine is 'muziek in de zorg'. Want als muziektherapeut ben je werkzaam in de zorg... Maar op welke manieren kan dat eigenlijk allemaal? 

Lees het in de interviews met onder andere Anne-Greet Ravensbergen, je weet wel, zij van de neonatologie; Inke Krudde die vertelt over het afasiekoor; Yesim Saltik, een net afgestudeerde muziektherapeut en nog veel meer! 


Studentenmagazine Jaargang 3, nr. 2

Muziek in het ziekenhuis

In dit Studentenmagazine 'Muziek in het ziekenhuis' o.a. interviews met Esther de Boer (Muziek aan Bed) en Marcella van de Heijde (Erasmus MC). Alumni Tessa Rouvoet en Madieke Bruijns vertellen over hun afstudeeronderzoek 'Muziektherapie in het ziekenhuis op de kinderafdeling'. 


Studentenmagazine Jaargang 3, nr. 1

Non-Verbaal

In dit Studentenmagazine 'Non-Verbaal' o.a. interviews met Evelyn Glennie en Mirjam Stolk. Daarnaast lees je over de praktische invulling van ‘non-verbaal’ in het werkveld! 


Studentenmagazine Jaargang 2, nr. 1

Vernieuwing 

In dit Studentenmagazine 'Vernieuwing' o.a. interviews met Marco Borsato “Muziek raakt je hart en brengt je in beweging. Muziek brengt mensen samen” en DJ Titan. Daarnaast interviews met bachelor en master studenten muziektherapie. 


Speciale uitgave Studentenmagazine

Vandaag is het 15 november 2016, de 3e Europese Dag van de Muziektherapie! 

De NVvMT studentencommissie heeft speciaal voor deze dag een Studentenmagazine samengesteld met o.a. interviews met Sanne Hans (Miss Montreal): "In feite zoekt iedereen therapie of steun in muziek" en Roos Blufpand: "Ik twijfelde of ik artiest wilde worden of muziektherapeute."